U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Casimir, the book: een leven met hout

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Stockmans Art Books lanceert een boek over Casimir. Een boek waarin de Belgische designer (een krak als het gaat om vakmanschap en zijn keuzemateriaal hout) de waarheid vertelt. Zo wordt het boek tenminste aangekondigd. Tekst en beeld worden gesplitst en moeten de fantasie van de lezer/kijker prikkelen, precies zoals Casimir’s werk dat doet.

Het boek toont veel beelden van zijn werk, terwijl ook vier verschillende schrijvers een tekst maakten, telkens met een eigen, soms persoonlijke invalshoek. Marc Holthof schreef een tekst gebaseerd op verschillende interviews die hij met de designer deed, Francis Smets bekijkt zijn werk als designkunst, terwijl Virginia Tassinari de vele lagen in zijn werk bekijkt vanuit een cultureel-filosofisch perspectief en Fredie Floré er de geschiedenis bijhaalt.

Casimir’s oeuvre heeft alles met grenzen verleggen te maken. Dat kan je soms ook letterlijk nemen. Zo heeft hij een boekensteun gecreëerd die samen het boek kan aangekocht worden. Benaming: Border.

The book is een editie van 2.500 exemplaren, genummerd en met de hand gesigneerd. Het boek telt 256 pagina’s, is een concept van Casimir en werd uitgegeven bij Stockmans Art Books. Het kost 55 euro.

Van Border zijn vijftig exemplaren gemaakt, die je kan aankopen samen twee exemplaren van het boek, voor 400 euro.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn