U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Brugse Kunstateliers Slabbinck mag opdraven in opdracht van het Vaticaan

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Kunstateliers Slabbinck uit Brugge heeft een belangrijk contract afgesloten met het Vaticaan. Als een van de weinige bedrijven wereldwijd mag het bekende en traditionele Brugse nichebedrijf liturgische kledij bedrukken met het logo van het Heilig Jaar 2025. Slabbinck is een typisch familiebedrijf met roots die teruggaan tot in 1903. Mirabel en Viktor Slabbinck hebben nu namens de vierde generatie de leiding in handen. Mathias Slabbinck verliet het bedrijf in 2018.

Het nieuws wordt gepubliceerd op de website van het Brugse bedrijf en bevat volgende boodschap: “Slabbinck heeft met trots de officiële licentie om paramenten met het logo van het Jubileum 2025 aan te bieden. We zijn diep dankbaar voor deze prachtige kans en voelen ons gezegend om deel te nemen aan de Jubileumviering, een bijzondere gelegenheid om ons eigen pelgrimsavontuur te overdenken in deze uitdagende tijden.”

Strikte regels

Het gebruik van dat logo is aan strenge regels gebonden. Het kan slechts mits de toestemming van de Heilige Stoel gebruikt worden, om commercieel misbruik te beletten. Slabbinck is een wereldspeler op het vlak van liturgische gewaden. Dat het bedrijf deze licentie verwerft, is een bijzondere eer.

Slabbinck is een naam als een klok met zijn religie textiel. Het familiebedrijf is al vier generaties lang een grote naam als het gaat over productie van kerkelijke gewaden. De Brugse kmo is ook al decennia lang bekend tot in het Vaticaan. Toch blijft dit nieuwe contract een mijlpaal. Voor het Jubeljaar 2000 kreeg Slabbinck ook al een soortgelijke licentie als nu.

https://www.slabbinck.be/nl-BE/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn