U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Boek over Edra-designer Binfaré

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Edra’s topdesigner Francesco Binfaré krijgt een compleet boek aan hem gewijd. Niet echt een biografie, evenmin een designboek. Eén van de eerste zinnen maakt duidelijk wat het boek is. “No one can say exactly what Francesco Binfaré does for a living, not even himself.” Dat hij zelf niet goed weet wat hij doet, is allicht overdreven, maar het is wel zo dat Binfaré tijdens zijn hele carrière in vraag gesteld heeft hoe we denken over de objecten die ons omringen. Sommige pagina’s verbazen, andere dagen uit en doen ons verder nadenken. Want in het boek spreekt Binfaré. De ontwerper heeft veel te zeggen. Hij werkte als directeur van het Cassina research centrum, in de jaren 1970 en 1980. Daarna kwam hij aan de creatieve kant te staan, en ging aan de slag bij Edra. Zijn ontwerpen zijn wereldwijd geroemd.

Binfaré vertelt over zijn visie op schoonheid en liefde. Hij neemt geen blad voor de mond, evenmin als het gaat om kunst en de zakelijke kant van het verhaal. Over het woord design zegt hij: ‘Het woord heeft verschillende betekenissen. Het gaat niet alleen om het bedenken van een product dat je nodig hebt. Je moet ook de noodzaak aan betekenis en schoonheid zien. Ergens is dit een hedendaagse kunst vorm. Via mijn design, drop ik kunst in de ziel der dingen.’

Grote mijnheer!

‘Francesco Binfaré’ werd geschreven door Giampaolo Grassi en is uitgegeven bij Mandragora

https://www.edra.com/it/home

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn