U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Biënnale Interieur komt met nicheconcept rond zitmeubelen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Onder impuls van voorman Jo Libeer en curator Dieter Van Den Storm heeft de Biënnale Interieur een transitieproject achter de rug.

In het najaar wordt gedurende één maand – van 15 oktober tot 15 november – onder de noemer  ‘Please Have a Seat’ een nieuwe nichebeurs gelanceerd op de oude Van Marcke en De Coene-site in Kortrijk.

Alles wordt geconcentreerd op één object uit het volledige interieuraanbod: het zitmeubel.

Het aanbod van zitmeubelen moet voldoen aan alle criteria inzake kwaliteit, inzake innovatie, inzake creativiteit, inzake designgehalte en inzake duurzaamheid. Er wordt uitgepakt met zowel Belgisch als buitenland aanbod.”

Andere beurs dan klassieke beurs

Vermits het klassieke beursmodel onder druk staat, hoopt de Biënnale Interieur toch op een nieuw en verfrissend elan via deze nichebeurs. “Ik denk dat we op meer dan één manier het verschil helpen maken”, zegt algemeen bestuurder Jo Libeer namens Interieur. “Zo moeten exposanten geen standen meer kopen, maar kunnen ze tegen een lage prijs hun aanbod tonen in een galerijconcept. Dit zorgt ook voor veel minder bemanning van personeel. Bezoekers van hun kant krijgen alle info over de ene of het andere zitmeubel aangereikt via een QR-code of via smartphone. Origineel is ook de plaats waar alles zal plaats vinden, met name in een gewezen site van het destijds wereldberoemde De Coene. Een verwijzing naar ons groot verleden.”

Daarmee wil Interieur een antwoord bieden op de prangende vraag van de markt om toch iets te organiseren in het najaar, los van dure en grote standen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn