U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Beter Bed verkoopt Zweedse tak aan Jysk

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Beter Bed is dichtbij een verkoop van zijn Zweedse formule Sängjätten aan Lars Larsen Group, de eigenaar van Jysk. Beide partijen hopen de deal eind juni af te ronden.

De overname heeft betrekking op de zestien winkels van Sängjätten en al het personeel. Financiële details worden niet bekendgemaakt. De Zweedse formule was in 2020 goed voor een omzet van 14,6 miljoen euro.

De verkoop past bij de strategie om zich met de retailactiviteiten te focussen op de Benelux, terwijl het concern wereldwijd actief is met zijn wholesaletak. Eerder trok Beter Bed zich al terug uit Spanje en Frankrijk.

Beter Bed laat verder weten dat Ronald Voogt afscheid neemt als general manager van de Benelux-divisie. Hij gaat aan de slag als stores director bij de Bijenkorf, waar hij eerder ook werkte. Nu Beter Bed alleen nog winkels in de Benelux heeft, is een aparte topman voor die afdeling niet meer nodig. In plaats daarvan komt er één managementteam voor de hele groep, waarbij John Kruijssen ceo blijft.

 

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn