Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Belgische designers op Maison & Objet

In januari bieden Flanders DC en Wallonie-Bruxelles Design Mode (WBDM) opnieuw de kans aan jonge ontwerpers en designlabels om deel te nemen aan een van de belangrijkste verkoopbeurzen in interieur en decoratie wereldwijd, Maison&Objet in Parijs. Onder de vlag Belgium is Design zullen de elf designprojecten zich op een groepsstand in de Today-sectie presenteren aan de ca. 70.000 bezoekers uit 145 landen. Het gaat om Atelier Luxus | A.D.U. | Blinds Designers & Manufacturers | Cocono | Emma Terweduwe | Frizbee Ceramics | Natalia Brilli | Stack by studio MOTO | Studio Rombauts | Tenue de Ville | Terrain vague

De editie zal in het thema staan van natuur in al haar vormen, van een meer letterlijke lezing tot een gedigitaliseerde en hybride natuur. Een mix van natuur en technologie moet duurzaamheid in de hand werken en onze toekomst mooier maken.

Zo inspireert de natuur bij A.D.U. waar de maancyclus omgezet wordt in een albasten lamp. De natuur komt in vele vormen: de poëzie van de bewegingen van het water of natuurlijke reliëfs voor Terrain Vague, koraalriffeninspiraties voor de textielstukken van Cocono of de behangcollectie met botanische elementen voor Tenue de Ville. Het materiaal, natuurlijk of door zijn eigenschappen, staat centraal in deze selectie, die industriële benaderingen combineert met traditioneel vakmanschap. Atelier Luxus werkt op een ambachtelijke wijze al 25 jaar aan haar assortiment topklasse messing schakelaars. Met haar eigen viltproces past Emma Terweduwe digitale technieken toe op analoge processen zonder afbreuk te doen aan de eigenschappen van een handgemaakt artefact.

De collecties van Frizbee en Terrain Vague, deze labels met een duidelijke esthetiek, getuigen van de frisse wind die door de keramiekwereld waait, maar ook van het verlangen van deze ‘makers’ om zich zowel ambachtsman als ontwerper te noemen. De tijdgeest waarnemen en vertalen in een coherent, leesbaar project dat aansluit bij het nieuwe gezicht van design: dat is een van de sterke punten van de jonge generatie ontwerpers voor wie gezelligheid en delen essentiële waarden zijn. Een levenskunst die wordt belichaamd door Studio Rombauts, met keukens die in België met de hand worden gemaakt van exclusieve materialen die zijn geïnspireerd door de reizen van de oprichter. De opbergmodules van Stack by Studio Moto zijn een ander voorstel voor een nieuwe levenskunst die speels, flexibel en duurzaam is.

De Belgische selectie benadrukt de diversiteit van media, benaderingen en technieken, maar ook het gedeelde verlangen van de 11 geselecteerde projecten om deel uit te maken van een nieuwe en duurzame benadering van design. Het sleutelwoord van de TODAY-sectie van de beurs: durf, een adjectief dat past bij de karakter van de projecten rond textiel- en tafelkunst, verlichting, hoogwaardige zonwering en de creatie van objecten en meubels.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn