U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Beernems bedrijf verzorgt last-mile voor Ikea en Bolia

Vanaf 1 januari 2021 treedt de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid, kortweg UPV, voor matrassen in werking. Voor de consumenten betekent dit dat zij vanaf 1 januari 2021 met hun oude matras gratis terechtkunnen op het recyclagepark, en dat ze bij de aankoop van een nieuwe matras een milieubijdrage zullen moeten betalen. Deze milieubijdrage dient om de ontmantelings- en verwerkingskosten van de afgedankte matrassen te financieren en is tevens bestemd voor onderzoek en ontwikkeling naar ecodesign van nieuwe matrassen.

Het vorig jaar door Ikea bedachte concept van lokale ophaalpunten, slaat aan. West-Vlaanderen telt er drie (Loppem, Roeselare, Rekkem). Het Beernemse Gheeraert ziet alvast steeds meer Ikea-klanten die de weg vinden om hun goederen op te halen. Zo steeg het aantal bestellingen van 10 naar 15 à 20 klanten per dag. Sinds de opstart in maart 2021 kreeg het Loppemse pick-up point al 435 bezoekers. ‘Klanten vinden het vooral fijn om hun spullen dicht bij huis op te halen’, zegt warehouse supervisor Christophe Depree namens de kmo Gheeraert.

Big business is het niet, maar zaakvoerder Stijn Gheeraert ziet een duidelijke trend: ‘Er is de laatste jaren meer aandacht voor het bezorgtraject tussen webwinkel en consument, ofte the last mile’, zegt hij. ‘Ophaalpunten verhogen de efficiëntie en het gebruiksgemak en verminderen tegelijkertijd het vrachtverkeer in woonwijken. Dat zorgt voor vlotter verkeer, minder risico’s op ongevallen en minder geluidshinder. Een win-win dus.’

De formule van ophaalpunten is eenvoudig. Je bestelt online of per telefoon en kiest een tijdslot om de goederen op te halen. Wanneer de aankopen in het ophaalpunt zijn aangekomen, meld je je aan en kun je meteen inladen. Snel, gemakkelijk en zonder wachtrijen. Bijna even comfortabel als thuisbezorging, en een pak ecologischer.

Slim netwerk

Het ophaalpunt past perfect bij de groeistrategie van Gheeraert. ‘We maken al 70 jaar het verschil door mee te denken met de klant’, zegt Stijn. ‘Daarbij zetten we volop in op gespecialiseerde transporten met extra dienstverlening. Denk daarbij aan stockage mogelijkheden, laden en lossen met meeneemheftruck of groupage transporten over het Europese ASTRE-netwerk.’

Sinds juli 2020 biedt Gheeraert extra service als ophaalpunt van het BD Logistics-netwerk: eerst voor het Deense interieurmerk Bolia en sinds maart 2021 voor Ikea. Het Belgische netwerk bundelt nationale transporten voor meer comfort, efficiëntie en leefbaarheid. ‘En dat hebben klanten nu dus duidelijk goed begrepen”, luidt het bij Gheeraert.

Veelzijdige aanpak

Gheeraert biedt een ruim pakket aan gespecialiseerde transporten en logistiek met bijbehorend gekwalificeerd personeel. Denk daarbij aan producten met afwijkende afmetingen, laden en lossen met meeneemheftruck of kraan, tankcontainertransport, uitzonderlijk vervoer, maar ook groupage transport en pallet- en colli distributie met behulp van het ASTRE-netwerk. Het bedrijf beschikt over meer dan 30.000 m² magazijnoppervlakte en een wagenpark van 105 voertuigen en 210 opleggers en aanhangwagens.

Het familiebedrijf telt ruim 200 medewerkers en heeft vestigingen in Loppem, Brugge, Zedelgem, Beernem, Zwijnaarde en Sint-Truiden en realiseerde in 2020 een omzet van meer dan 30 miljoen euro.

https://www.gheeraert.be/nl/over-ons

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn