U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Bar Magritte heropent in hotel Amigo

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Het iconische Brusselse hotel Amigo, lid van de Rocco Forte familiehotel, opende afgelopen dinsdag hun Bar Magritte. Een plek gewijd aan het leven en werk van de surrealistische artiest René Magritte. Dat gebeurde precies op 21 november 2023, ter gelegenheid van de 125e verjaardag van de kunstenaar. Geïnspireerd door het leven en werk van de gevierde René Magritte, wil Bar Magritte een unieke, zintuiglijke ervaring geven aan iedereen die langs komt. Het nieuwe cocktailmenu van de bar, samengesteld door ‘maestro’ Salvatore Calabrese, een toonaangevende mixoloog, bevat 20 kenmerkende cocktails. Het menu is opgedeeld in twee secties: ‘Zijn Werken’ en ‘Zijn Wereld’. ‘Zijn Werken’ bevat tien ingenieuze creaties geïnspireerd op Magritte’s kunstwerken, zoals ‘Shéhérezade’, een citroenachtige, bruisende Martini; ‘Lyrisch’, een zintuiglijke viering van peer; en ‘Magritte’, een verfijnde hommage aan de liefde van de kunstenaar voor rode wijn. ‘Zijn Wereld’ omvat tien klassieke cocktails uit Magritte’s leven, waaronder ‘Casanova’, een eerbetoon aan de vriend van de kunstenaar; ‘Film Maker’, vernoemd naar de beroemde regisseur Alfred Hitchcock; en’Bronx’, een New Yorkse klassieker die populair was toen Magritte in de Big Apple woonde. Omgeven door een sfeer die doet denken aan de surrealistische kunstbeweging in Brussel in de jaren 1920 en ’30, kunnen gasten ontspannen op de klanken van jazz of livemuziek, en ondertussen hun favoriete cocktail kiezen uit het evocatieve menu van Bar Magritte. Het menu van Bar Magritte toont ook een selectie van kleine gerechten met Belgische klassiekers geïnspireerd op de favoriete gerechten van Magritte. Gerechten om te delen zijn onder andere garnalenkroketten, Monsieur Magritte’s Liégeoise salade, calamari carbonara en Les Amants: “moules-frites” ravioli.

En dan is er het interieur, ontworpen door Olga Polizzi, directeur design bij Rocco Forte Hotels, samen met DO Design Studio. Het kleurenpalet van Bar Magritte is doordrenkt met diepe juweelachtige tinten gecombineerd met speelse texturen, aangevuld met prachtige art-deco-geïnspireerde glas-in-loodramen. In lijn met het surrealistische thema siert op maat gemaakt, muurschildering-achtig behang, geïnspireerd op Magritte’s “Femmes” (1922), ontworpen door hedendaagse ontwerper Adam Ellis, de muren, in contrast met een opvallende lange bronzenbar die centraal staat.

Over het ontwerp merkte Olga Polizzi, directeur design, op: ‘De bar in de Amigo in Brussel heeft een totale transformatie ondergaan tot Bar Magritte. Het speciaal ontworpen behang in zowel de binnen-als buitenkamer is van Adam Ellis, een ontwerper die we uitgebreid hebben gebruikt in Brown’s. Het ontwerp van het behang is gebaseerd op een vroeg schilderij van Magritte dat we hebben vergroot en uitgebreid zodat het het hele gebied omvat. Do Design Studio heeft het schema samengesteld, met keuze van de banken -groen fluweel met witte biezen-en ander meubilair zoals de roze en blauwe stoelen, die goed passen bij het zeer kleurrijke behang. Do Design Studio heeft ook de nieuwe zeer lange bronzen bar en achterbar ontworpen. Andere interessante kenmerken zijn de lokaal geproduceerde glas-in-loodramen achter in de bar in dezelfde art-deco-stijl, en enkele ongebruikelijke lampen en tafels.’

https://www.roccofortehotels.com/hotels-and-resorts/hotel-amigo/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn