Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Auping opent matrassenfabriek van de toekomst

Auping opent een nieuwe fabriek waar alleen circulaire matrassen worden gemaakt. Het bedden- en matrassenmerk zet hiermee een volgende grote stap in het verduurzamen van de matrassenindustrie.In de overtuiging dat we nu in actie moeten komen om de planeet gezond te houden, is Auping al jaren koploper in circulariteit. Sinds 2020 maakt Auping – als eerste ter wereld – volledig circulaire matrassen. De opening van de nieuwe fabriek in Deventer (Nederland) vormt opnieuw een mijlpaal op weg naar een matrassenindustrie zonder afval. Auping wil niet alleen de slaapkwaliteit verbeteren, maar ook de verantwoordelijkheid nemen voor een leefbare wereld voor toekomstige generaties.

20 grote voetbalstadions

In Europa worden jaarlijks ruim 35 miljoen oude matrassen weggegooid. Deze enorme afvalberg zou meer dan 20 grote voetbalstadions tot het dak kunnen vullen. Een groot deel van deze matrassen wordt verbrand en daarbij komt veel CO2-uitstoot vrij.

Valumat

Auping neemt zijn verantwoordelijkheid in het oplossen van dit probleem. Zo werkt het bedrijf in België samen met vzw Valumat die ervoor zorgt dat afgedankte matrassen zo goed mogelijk worden verwerkt in plaats van verband. Daarnaast produceert Auping volledig in Nederland en gebruikt het bedrijf zijn 135 jaar aan ervaring en expertise om hoogwaardige circulaire matrassen met een maximale levensduur te ontwikkelen.

Inspelen op maatschappelijke veranderingen

Mark Groot Wassink, Director Sustainability & Innovation van Auping: ‘Dit is het decennium waarin grote maatschappelijke transities moeten worden gerealiseerd. Als Auping nemen we hierin onze verantwoordelijkheid. Hoewel we gepast trots zijn op wat we hebben bereikt, weten we ook dat het nog niet genoeg is. Onze doelstellingen zijn soms zeer ambitieus. We kiezen daarvoor, omdat we geloven dat organisaties medeverantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid van de aarde voor toekomstige generaties.’

Voor iedereen een passend duurzaam matras

Auping lanceerde in 2020 de eerste 100% circulaire matras ter wereld: Evolve. In 2022 werd opnieuw een grote stap gezet door het assortiment uit te breiden met twee matrassen in het circulaire assortiment: Elysiumen Elite. Dit jaar worden er nog twee nieuwe matrassen in het circulaire assortiment geïntroduceerd. Dan is vrijwel het gehele matrassenassortiment van Auping circulair. De ruimere keuze in prijs maken een duurzaam matras voor nog meer mensen bereikbaar.

Duurzaam slapen

De circulaire matrassen van Auping zijn in eerste plaats ontworpen voor een ultiem slaapcomfort. Dankzij innovatief design en een zorgvuldige selectie van materialen zijn ze ook geschikt voor circulariteit. De materialen zijn zo gekozen dat het matras na gebruik uit elkaar gehaald kan worden en de materialen kunnen worden gerecycled tot grondstof. Deze grondstoffen worden vervolgens weer gebruikt om een volledig nieuw matras te maken. Zo is de cirkel rond en ontstaat er geen afval. De productie van circulaire matrassen gebeurde tot nu toe met de hand. Met een nieuw ontwikkelde, gerobotiseerde productielijn in de gespecialiseerde fabriek kan er nu elke minuut een matras van de band rollen.

B Corp die wereld wil laten uitrusten

Als familiebedrijf uit Deventer (Nederland) is Auping zich bewust van zijn rol en verantwoordelijkheden in een veranderende wereld. Sinds 2020 is Auping officieel een B Corp, wat betekent dat het bedrijf zich actief inzet voor een positieve impact op mens, milieu en maatschappij, en voldoet aan hoge normen op deze vlakken. Het bedden- en matrassenmerk wil de wereld uitrusten. Hieraan is als concreet doel gekoppeld dat Auping in 2030 een volledig circulair assortiment wil aanbieden.

https://www.auping.com/nl-be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn