U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Auping introduceert circulaire premium matrassen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Auping introduceert dit voorjaar premium matrassen die grotendeels circulair zijn. Het bedrijf uit Deventer zet daarmee een volgende belangrijke stap in het volledig circulair maken van het gehele matrassenassortiment. Auping streeft naar een 100% circulair productassortiment in uiterlijk 2030. Een circulair matrassenassortiment biedt de oplossing voor het afvalprobleem dat conventionele schuimmatrassen veroorzaken. Matrassen vormen, door de complexe samenstelling van aan elkaar gelijmde materialen, volgens Auping wereldwijd een van de grootste onderdelen van het huishoudelijke afval.

De circulaire matrassen die Auping ontwikkelt bevatten geen schuim en lijm en zijn gemakkelijk uit elkaar te halen. Ze kunnen keer op keer op hoogwaardig niveau gerecycled worden. Alle materialen kunnen zo opnieuw worden gebruikt voor een nieuw fris matras.

In 2020 werd Auping Evolve gelanceerd, de eerste circulaire matras voor de consumentenmarkt. Met de introductie van Elysium en Elite voegt Auping daar nu premium matrassen aan toe. Zo biedt de bedden- en matrasfabrikant een steeds breder circulair assortiment. Met matrassen die de juiste ondersteuning bieden voor elk lichaamstype en afgestemd zijn op de persoonlijke voorkeuren van de consument.

Auping Elysium is een 100% circulair matras, enkel gemaakt van staal en polyester; materialen die eenvoudig opnieuw gebruikt kunnen worden. Verder is het matras schuim- en latexvrij, waardoor het goed ventileert. Elysium is brandvertragend en vrij van schadelijke stoffen. De innovatieve comfortlaag (Harmony-pocs®) zorgt voor goede drukverdeling, luchtdoorstroming en vochtregulatie.

Het Auping Elite matras is 80% circulair en 20% recyclebaar. Het matras bestaat grotendeels uit staal en polyester. Elite heeft een comfortlaag die is vervaardigd van 100% natuurlijke latex, zonder gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen. Daarnaast heeft het matras nog een extra laag aan de bovenkant met een zachte padding (Welcompadd®).

Elk lichaam is anders en ieder persoon heeft een andere voorkeur als het gaat om comfort. Auping biedt daarom verschillende matrassen, afgestemd op deze verschillende lichamen en wensen, ook binnen het circulaire assortiment. Elysium en Elite zijn, net als Auping Evolve, elk met vier verschillende soorten ondersteuning verkrijgbaar. De nieuwe matrassen zijn vanaf het voorjaar van 2022 verkrijgbaar.

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn