U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Arte neemt de Oriënt Express

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Sluit je ogen en waan jezelf in het Verre Oosten, tussen weelderig groene rijstvelden of kleurrijke kersenbloesems, in een drukke metropool of op parelwitte stranden. De gloednieuwe Osmanthus-collectie van wandbekleder Arte haalt inspiratie uit Azië en dankt zijn naam aan de gelijknamige plant – een struik vol prachtige bloemen die een belangrijke rol bekleedt in verscheidene Aziatische culturen. Van parfums tot culinaire toepassingen en van legendes tot festivals, deze geurige bloemen worden gewaardeerd om hun smaak en schoonheid – dankzij Arte nu ook in de woning.

De Osmanthus-collectie van Arte is omvangrijk. Zo is er Chasu (openingsbeeld): een dessin als een school bonte vissen, voorbij razend in een fijn patroon. Chasu – het Koreaanse woord voor ‘borduurwerk’ – omvat deze rijkversierde wandbekleding perfect. Het abstracte visgraatpatroon wordt delicaat geborduurd met glanzende textieldraden, op een natuurlijke sisal-ondergrond. Het geheel ademt luxe en een natuurlijke authenticiteit uit, als een levendige dagdroom die je moeiteloos meevoert naar nieuwe wateren.

Tatami is het Japanse woord voor ‘geplooid en opgestapeld’ en verwijst naar de traditionele werkwijze. Ook de onderlaag van de muurbekleding hint met zijn soortgelijke opbouw naar de authentieke technieken uit het Oosten. Het kleurrijke en abstract geometrische patroon van het ontwerp werd met glanzende materialen geborduurd op de basis: een onvervalste en succesvolle ode aan de Japanse kunsten.

Geloma verwijst naar het oud-Engelse woord voor weefgetouw – een geschikte, no-nonsense benaming voor dit dessin. Het verfijnde jacquard-geweven textiel in de bekleding wordt vervaardigd uit glanzende, multicolor-draden. De ruwe horizontale lijnen creëren al dansend doorheen het ontwerp een enerzijds speels effect, anderzijds zorgen de donkere achtergrond en het geweven kettingpatroon voor meer structuur.

Gardens of Okayama refereert aan mooie en weelderige Japanse tuinen. Dit opulent dessin creëert moeiteloos een sprookjesachtig tafereel in je woning. De details worden zorgvuldig, delicaat en aandachtig verweven met de basis, de draden vervaardigd uit de tropische sisalvezel. De zachte kleurnuances accentueren het natuurlijke karakter en gidsen je doorheen de Aziatische natuurpracht.

Ook het Sambe-dessin uit de Osmanthus-collectie is de moeite. Gemaakt van hennepvezels die met hun ongekunstelde kleuren in opvallend contrast staan met de fijnere, zwarte garen die de materialen samenweven. De onregelmatigheden in de bekleding – van de variërende diktes tot het verschil in knopen – zijn duidelijk zichtbaar, maar verstoren het esthetische karakter allesbehalve. Ze maken het Sambe-ontwerp net authentieker, bovenal puur en onvervalst.

Tot slot is er Kudzu, een verwijzing naar verwilderde muren, overwoekerd door koppige klimplanten – op het eerste gezicht een hardnekkig en eerder lastig probleem. Arte bewijst het tegendeel en verweeft de inheems-Aziatische Kudzu-klimplant in een unieke wandbekleding. De vezels van deze tropische plant worden grof verweven, de onregelmatige diktes en verschillende organische kleurschakeringen van de draden verraden de natuurlijke oorsprong van het dessin. Voor één keer mogen klimplanten ongemoeid groeien in de muur(-bekleding).

Over Arte

Wie Arte zegt, zegt niet zomaar behang, maar stijlvolle, gesofistikeerde en high-end muurbekleding. Arte zoekt voortdurend naar esthetiek, innovatieve productiemethoden en eersteklas, verrassende materialen, zonder daarbij de trends uit het oog te verliezen. Het is wereldwijd gekend voor haar verfijnde ontwerpen die schitteren in zowel klassieke interieurs, als in grootse architectonische bouwwerken, van residentieel tot projectinrichtingen. Met haar doordachte dessins maakt Arte al sinds haar oprichting in 1981 wonen mooier.

Ieder jaar schitteren de nieuwste collecties in meer dan 80 landen overal ter wereld. De dessins moeten niet alleen vernieuwend en trendbepalend zijn, maar ook van superieure kwaliteit. Ongeveer de helft van de producten wordt intern vervaardigd met behulp van milieuvriendelijke procedés. De productie van een kleiner aantal muurbekledingen wordt toevertrouwd aan externe partners die dezelfde kwaliteits- en duurzaamheidsnormen hanteren. Arte mag zichzelf om die reden trots een CO2-neutrale onderneming noemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen behoort dan ook tot een van haar uitgangspunten en dit label is het bewijs dat Arte zich oprecht inzet voor het klimaat.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn