U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Arnold Desmedt geeft voorzittersfunctie NAMEV door aan Bart Monteyne

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Afgelopen vrijdagavond werd de voorzittersfakkel van NAMEV doorgegeven: Bart Monteyne kreeg die uit handen van Arnold Desmedt. Arnold is meer dan 16 jaar voorzitter geweest van de vereniging en NAMEV bestaat dit jaar veertig jaar, dus dat mocht worden gevierd, in gezelschap van een resem NAMEV-leden, NAVEM-vertegenwoordiger Tom Steenhoudt en ondergetekende. De viering gebeurde in restaurant BLVRD in Sint-Martens-Latem en duurde (dankzij een uitstekende liveband en de goesting om in de dans te vliegen) tot in de vroege uurtjes.

Bart Monteyne opende de speeches met een groot dankwoord aan zijn voorganger Arnold en mocht twee nieuwe leden verwelkomen: Alain Levy en Nick Levecque. Hij ging terug in de tijd, naar 1982, het jaar dat NAMEV opgericht werd door Albert Bernaers, met als doel: ‘de agenten en vertegenwoordigers in de interieursector te verenigen, hun belangen te behartigen en het contact met de handel te ondersteunen.’ Dat op dat vlak weinig veranderd is, wist Bart te onderstrepen. NAMEV-leden mogen komen massaal naar het NAVEM-meubelcongres, kunnen dankzij hun lidmaatschap achter de schermen kijken bij verschillende bedrijven (vrijdag 14 oktober mogen ze bijvoorbeeld naar de gloednieuwe logistieke site van Colruyt in Ollignies) en krijgen juridische ondersteuning via een gespecialiseerd advocaat. Uiteraard mag het sociaal contact niet ontbreken, iets wat de voorbije (covid)jaren wel een probleem was.

Activiteiten die alvast op de planning staan van het nieuwe werkjaar: een voordracht over garanties, een gastspreker die bijv. de China-problematiek uit de doeken doet, een cursus stof- en lederscholing, een praktijkgerichte verkoopcursus. Bart Monteyne maakte ook gewag van meer samenwerking met andere verenigingen, zoals NAVEM.

Uiteraard nam ook Arnold Desmedt, uittredend voorzitter van NAMEV, het woord. Hij vertelde onder meer dat zijn grootste thema al die jaren was: het sociaal contact bevorderen tussen de leden, ondanks het feit dat ze soms concurrent waren/zijn. Verder ging hij terug in de tijd en had hij het over de eerste jaren van NAMEV. En het feit dat hij in 2017 al eens aangaf te willen stoppen als voorzitter. Maar er waren toen geen kandidaten om het over te nemen. Twee keer is Arnold voorzitter geweest, een keertje zes jaar, nadien nog eens twaalf jaar. Nu geeft hij dus de fakkel door aan Bart Monteyne, die hem altijd de meeste steun gegeven heeft. Ook toen Arnold Soft Naert/Initeam wilde bezoeken en daar uit het bestuur maar geen inschrijvingen op volgden. Er kwam bij de overdracht afgelopen vrijdag wel wat emotie om de hoek kijken, zeker bij Arnold, die nadien probleemloos toegaf: ‘Ik ben altijd nen bleiter geweest.’ Arnold vindt sowieso dat Bart de beste opvolger is. Hij hoopt van harte dat hij voldoende medewerking van anderen krijgt en wenst hem alle succes toe.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn