U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Apple opent nieuwe winkel in LA

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

En wat voor een winkel! Sinds 24 juni is de nieuwe flagshipstore in Los Angeles van Apple gevestigd in het voormalige Tower Theater. Eerst werd het prachtige art deco gebouw in detail gerestaureerd en dat past wonderwel bij Apple’s missie om oude gebouwen te renoveren vooraleer ze te betrekken.

Het Tower Theater opende in 1927 naar een ontwerp van architect S. Charles Lee. Het was zijn eerste grote project. De eerste film die er getoond werd, was de comedie The Gingham Girl. Het movie theatre ging dicht in 1988 en werd een jaar later al beschermd monument.

Het is gelegen in downtown LA, waar mensen jarenlang niet durfden te komen, maar nu weer wel. De hele buurt is immers opgeruimd en gerenoveerd. En is vandaag zelfs hipper dan ooit.

De renovatie gebeurde deels met oude én met nieuwe technieken: de originele kleuren werden nagegaan via forensische studies, en een traditionele techniek om zichtbare verfstroken te vermijden hoorde er ook bij. Denk oud schilderij waar een enorm prijskaartje aan vasthangt!

Het Tower Theatre is een ijkpunt in de stad. Voor velen is dit een stunt van Apple, de zoveelste in de rij. Grote concerns kunnen natuurlijk makkelijker als mecenas optreden dan kleine…

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn