U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Antwerpse Centraal Station wordt theelicht

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Dit seizoen wordt het keramische theelichtuniversum van Kähler verrijkt met een lighthouse van het Antwerps Centraal Station waarvan de met de hand uitgesneden vensters een prachtig lichtspektakel creëren.

De creatie maakt deel uit van de Urbania lijn, Kähler’s interpretatie van Scandinavische lichtcultuur en architectuur. Het lighthouse weerspiegelt de architecturale pracht van één van de mooiste treinstations ter wereld en vormt het historische gebouw om tot een hedendaags designelement.

Reeds meer dan 10 jaar brengen de Urbania lighthouses lichtstralen en gezelligheid. Overal in huis straalt warm kaarslicht door de vele handgesneden vensters van het keramiek, geïnspireerd op prachtige architectuur. Dit seizoen kunt u genieten van het gezellige licht dat door de vensters van Antwerpen-Centraal – ook wel bekend als Middenstatie of Spoorwegkathedraal – valt. Het station werd in 1905 in gebruik genomen en het wordt beschouwd als een van de mooiste treinstations ter wereld. Het werd onlangs gerenoveerd en in 2007 werd er een tunnel onder het station geopend. Hierdoor was het niet langer een eindstation. Tegenwoordig maken elke dag gemiddeld 40.000 mensen gebruik van het station. Later dit jaar onthult de stad de volledig opnieuw ontworpen verlichting aan de buitenkant van het station, wat het nieuwe lighthouse nóg relevanter maakt.

Met het nieuwe Urbania lighthouse Antwerpen-Centraal begint het historische gebouw aan een nieuwe reis, voortbouwend op het ontwerp en de architecturale erfenis. Antwerpen-Centraal is een wereldwijd opgemerkte bezienswaardigheid en het nieuwe lighthouse zal vanaf het najaar van 2022 in veel huizen zijn licht kunnen laten schijnen.

Net zoals de andere keramische objecten uit de reeks, werd elk venster met de hand uitgesneden; groot en klein, vierkant, rond en driehoekig, dit zorgt voor een sfeervol lichtspel.

Urbania lighthouse Antwerpen-Centraal (10,5 x 14 x 15 cm) in wit keramiek met handgesneden vensterdetails.

Verdeler is MelMath Agency op de Frankrijklei in Antwerpen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn