U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Anderlecht opende depot voor hulpgoederen slachtoffers aardbeving in Marokko

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

In Anderlecht hebben verschillende Brusselse gemeenten samen een depot ingericht waar iedereen hulpgoederen naartoe kan brengen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Die zullen dan met een vliegtuig van Defensie naar de getroffen regio worden gebracht.

Dinsdagochtend is aan het kanaal in Anderlecht een groot depot opengegaan waar goederen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko binnengebracht kunnen worden. Het is een initiatief van zes Brusselse gemeenten : Brussel-stad, Anderlecht, Molenbeek, Evere, Sint-Gillis en Koekelberg. Vandaag zijn ook Sint-Agatha-Berchem en Sint-Pieters-Woluwe mee op de kar gesprongen. De gemeenten werken samen met het Rode Kruis en met Defensie. Een vliegtuig van Defensie zal de ingezamelde materialen zo snel mogelijk naar de getroffen regio brengen.

Basismiddelen om te overleven in open lucht zijn prioritair

‘Wat we op dit moment vooral nodig hebben, dat zijn matrassen, dekens, tenten en veldbedden om in openlucht te kunnen overleven’, horen we bij de stad Brussel. ‘Ook lampen zijn zeer welkom, aangezien er in de getroffen regio geen elektriciteit is. Verder wordt er opgeroepen om toiletartikelen zoals zeep en shampoo binnen te brengen.’

Het depot aan de Vaartdijk in Anderlecht zal gedurende tien dagen geopend zijn van 10 tot 19 uur: ‘Nadien zullen we bekijken of een verlenging nodig is. Er worden 15 à 20 vrijwilligers ingezet om de materialen in ontvangst te nemen en te stockeren. De inzameling kwam rustig op gang, maar we verwachten meer mensen tijdens het weekend’, aldus de coördinator van de inzamelingsactie. Brusselaar Pierre (op de foto) was bij de eersten om hulpgoederen te schenken: ‘Als je de miserie in Marokko ziet, kan je niet anders dan helpen. Al is het maar met kleine giften. Ik heb een matras gebracht. Zo kan iedereen een bijdrage leveren.’

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn