U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Alpi maakt verschil in Marriott in Lima

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Het ontwerpbureau Raimundo Morales & Associates viert authentiek Peru in de renovatie van het JW Marriott Hotel Lima, met prestigieus ALPI-fineer.

Inspiratie werd gehaald uit de Stille Oceaan, dichte rotsformaties en de groene uitgestrektheid van de Peruaanse wijngaarden. De ambitieuze restyling door Raimundo Morales & Associates valt op door het royale gebruik van prestigieus ALPI-fineer. Het decor weerspiegelt de geografische en historische context door inheemse elementen op te nemen die de kenmerkende architectuur van het gebouw flatteren.

De architecten benaderden het project door de verticaliteit te benadrukken en gebruik te maken van edele materialen die typisch zijn voor de Peruaanse cultuur. De keuze voor ALPI-fineer heeft bijgedragen aan de frisse schoonheid van de gemeenschappelijke ruimten en slaapkamers van het hotel.

De openbare ruimtes kregen een complete metamorfose. Knap gebruik van het fineer ALPI Xilo Walnut Flamed, uit de Xilo-collectie samengesteld door Piero Lissoni, brengt het warme, omhullende bruin van Canaletto notenhout binnen in het café, de sushibar, de receptie en de lobby. Dit hout, een getrouwe reproductie van zijn natuurlijke walnoten tegenhanger, is het resultaat van artistieke nauwgezetheid en avant-gardistische industriële processen bij ALPI.

De sushibar wordt gekenmerkt door het onconventionele en decoratieve gebruik van het fineer ALPI Sushi Brown met zijn kenmerkende ringvormige patroon dat door de gebroeders Campana werd gecreëerd. De gouden kleur contrasteert mooi met het bruin en geeft de ruimte een dromerig, eigentijds gevoel.

De kamers en gangen worden verfraaid door het fineer ALPI Eik, waarvan de Scandinavische tint en de gelijnde adering de uitstraling van natuurlijk eiken nabootsen, wat resulteert in een moderne, gastvrije omgeving met een texturale touch.

Het algehele interieurontwerp valt op door de sterke link met de visuele identiteit en het verleden van Peru. De harmonie tussen moderne elementen en lokale tradities wordt bevorderd door het gebruik van fijn bewerkte materialen zoals ALPI-hout, waardoor het unieke karkater van het hotel extra in de verf gezet wordt.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn