U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Alessi viert de Poêle Collection by Starck

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Gehost door Alberto Alessi en in aanwezigheid van Philippe Starck, werd de samenwerking gevierd met een cocktail van Alain Ducasse voor de Franse pers en voor de exclusieve klanten van het merk. Het evenement markeert de officiële lancering van de Poêle Collection op de Franse en Europese markt, na het debuut op Salone del Mobile binnen de tentoonstelling Ars Metallica in het historische Palazzo Borromeo d’Adda in Milaan.

De Poêle Collection is het eerste meubelontwerp dat voor Alessi is gemaakt door Philippe Starck, een langdurige medewerker, en omvat een stoel, een fauteuil, een kleerhanger en een kruk in twee verschillende maten. Het weerspiegelt Alessi’s ongeëvenaarde expertise in huishoudelijke en keukenproducten, met een ontwerp gebaseerd op de nederige, utilitaire stalen koekenpan (“Poêle” is Frans voor “pan”). Het is ook een eerbetoon aan Alessi’s hoogtechnologische werk in metaal: de Poêle Chair, in het bijzonder, is gemaakt met behulp van gemoderniseerde traditionele koudpersmetaaltechnologie uit de jaren 1950 en maakt een knipoog naar de oorsprong van het bedrijf, dat in 1921 werd opgericht als metaalwerkplaats.

Voor Alberto Alessi is de Poêle Collection een viering van een eeuw werken met metaal en meer dan 30 jaar samenwerken met Philippe Starck, een ontwerper die hij beschouwt als een wonderbaarlijke visionair, in staat om poëzie te brengen in de wereld van industriële productie.

‘Het is altijd al een droom van me geweest om de wereld van het meubilair te betreden. Nu, met de Poêle Collection en Philippe Starck, doen we een serieuze poging.  Ik probeer al zo’n 20 jaar een stoel te maken met Philippe Starck en uiteindelijk is het ons gelukt. Ik vroeg hem of het mogelijk was om een stoel te ontwerpen die is vervaardigd als een koekenpan, met behulp van Alessi’s koudpersmetaaltechnologie. Zoals altijd bij Starck begon het met een subversie’, zegt Alberto Alessi, president van Alessi.

De Poêle Chair begon als een serieuze grap, met een schets van een pan met poten en het geweldige idee om een bestaande high-tech aan te passen voor verschillende doeleinden. De zitting en rugleuning geïnspireerd op een koekenpan, poten als handvatten, de Poêle Chair belichaamt op elegante wijze de mooiste symptomen van menselijke intelligentie: humor en technologie. Net als mijn relatie met Alberto en Alessi’, zegt Philippe Starck.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn