Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Alessi is helemaal klaar voor de lente

De lente/zomercollectie 2024 van Alessi is kleurrijk en opnieuw een bewijs dat gevestigde designers het verschil maken: een kostbare heruitgave van de Twergi-molen en notenkraker van Ettore Sottsass en de Away dubbelwandige thermogeïsoleerde fles in gekleurd 18/10 roestvrij staal van Alessandro Stabile. De Tama pannenset van gerecycled aluminium van Giulio Iacchetti, die wordt gecompleteerd door de Domenica polyamide en roestvrijstalen keukentang van Elisa Giovannoni. Convivio by David Chipperfield voegt aan zijn collectie potten, pannen, koekenpannen en keukengerei een gesatineerde roestvrijstalen tang toe met strakke en elegante lijnen. Alessandro M. kurkentrekker van Alessandro Mendini wordt gepresenteerd in een nieuw lichtblauw jasje.

Een pepermolen en een notenkraker zijn de nieuwste toevoegingen aan de serie heruitgaven van Twergi houten voorwerpen die Ettore Sottsass vanaf 1989 voor Alessi ontwierp. De kleuren van de eerste editie zijn aangevuld met verrassende nieuwe juxtaposities die ons een nieuwe en spannende onderdompeling bieden in de kleurentaal van een van de grootste Italiaanse ontwerpers. Nieuwe kleuren verschijnen nu naast de originele versie: een levendig en sculpturaal object van gedraaid hout dat de poëtica van Sottsass welsprekend uitdrukt. Gemaakt in Italië, vlakbij waar Alessi is gevestigd, met behulp van een deels handgemaakt draaiproces. Geproduceerd met FSC-gecertificeerd hout dat een eco-duurzame herkomst garandeert. Gekleurd met verf op waterbasis en zonder oplosmiddelen, die duurzaam is voor het milieu en niet schadelijk voor de gezondheid.

De Domenica keukentangen, ontworpen door Elisa Giovannoni, combineren een elegant, eigentijds ontwerp met een zorgvuldige studie van functionele details. De hoofdstructuur van de tang is van polyamide en het handvat is bekleed met gepolijst roestvrij staal voor meer stevigheid en stabiliteit tijdens het gebruik. Dit benadrukt de superieure kwaliteit van dit keukengerei, ook in termen van visuele aantrekkingskracht: het contrast tussen de twee materialen creëert een object dat zowel eenvoudig als elegant is.

Met Away brengt Alessandro Stabile ons een nieuwe en persoonlijke interpretatie van een traditionele vacuümfles: tegenwoordig een zeer populair type product dat mensen de hele dag bij zich dragen, op school, op het werk of in hun vrije tijd. Stabile presenteert een echt origineel project waarin het beknopte, pure ontwerp van de fles wordt onderbroken door het belangrijkste kenmerk van het deksel: een iconische en functionele komma-achtige krul waarmee de fles kan worden vastgeklikt aan een riem, de zijkant van een tas of het handvat van een rugzak. De body, infuser en filter zijn van staal, een van de sterkste en duurzaamste materialen, milieuvriendelijk gedurende de hele levenscyclus en volledig recyclebaar. Het deksel is gemaakt van gerecycled plastic (polypropyleen), in lijn met de veranderingen die Alessi doorvoert om de productie steeds duurzamer te maken.

De onmiskenbare ontwerpbenadering van Giulio Iacchetti culmineert in een collectie kookgerei waarvan het ontwerp even elegant als eenvoudig en minimalistisch is. De Tama set, gemaakt van gerecycled aluminium, is met zijn essentiële maar complete assortiment kookgerei gericht op alle hedendaagse kookactiviteiten. De ontwerper koos verschillende kleuren voor de verschillende elementen in de set, waardoor een veelkleurige maar harmonieuze compositie ontstaat die geschikt is voor verschillende keukenstijlen. Opgedragen aan liefhebbers van lekker eten die hun interieur willen verfraaien met een kleurrijke, functionele pannenset.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn