U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Alessi gaat aan het shaken

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Alessi lijkt terug van weggeweest. En dat met een heus instrumentarium om cocktails te shaken. Tending Box is erg precies en afgelijnd: een coherente vorm, in een design van Giulio Iacchetti, naar de ideeën van mixoloog en cocktailfanaat Oscar Quagliarini. Het gaat concreet om een cocktailshaker, een mengglas, een strainer, een maat voor cocktails, een menglepel en een garde, met nieuwe technische kenmerken en geraffineerde esthetische details.

De Tending box komt tegemoet aan de behoeften van zowel professionals als gewone fans van cocktails. De cocktailshaker Parisienne glijdt niet weg. Het mengglas met zijn verzwaarde voet vergemakkelijkt het roeren. De menglepel volgt de bewegingen van de mixoloog op een elegante, vloeiende en stille manier. De Quadri Combo Jigger maatbeker belichaamt in één enkel object de veelzijdigheid van dit onmisbare accessoire. De Baton Lelè garde, met uiteinden van verschillende lengte, bootst de eenvoud van het oorspronkelijke instrument na. Maar het is misschien de schijnbare eenvoud van de zeef die de ware complexiteit van het project inkapselt, met zijn dubbele veer waarmee de barman de optimale filterkwaliteit kan kiezen om elke drank volledig tot zijn recht te laten komen.

De serie is gemaakt van roestvrij staal 18/10. De voorwerpen waaruit The Tending Box bestaat, worden zowel afzonderlijk als in twee verschillende sets aangeboden.

Over Alessi

Alessi werd in 1921 in Omegna opgericht door Giovanni Alessi. Hij ontwikkelde een beleid van uitmuntende vormgeving dat het bedrijf op internationaal niveau naar de voorgrond van de Italiaanse designfabrieken bracht. In de loop der jaren heeft het duizenden objecten geproduceerd, waarvan vele iconen van het design zijn geworden. Tot op heden heeft het samengewerkt met meer dan driehonderd wereldberoemde ontwerpers en architecten. Alessi is erin geslaagd de voor zijn sector typische industriële eisen te verenigen met zijn ziel als “laboratorium voor toegepast kunstonderzoek”. Sinds 10 juni 2020 is Alessi een Benefit Company geworden, een wettelijke kwalificatie die bedrijven identificeert die naast winst ook statutair een of meer doelen voor het algemeen belang nastreven, op een verantwoorde, duurzame en transparante manier.

https://alessi.com/

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn