U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Alain Gilles houdt ons een spiegel voor

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Hypnotiserend. Zo zou je de Coque spiegel kunnen noemen, het nieuwste ontwerp van de Belgische designer Alain Gilles voor het Italiaanse label Miniforms.

Deze spiegel bestaat uit een combinatie van twee materialen die doorgaans niet gecombineerd worden: keramiek en spiegelglas. Het idee was om een spiegel te ontwerpen met een ietwat hypnotisch effect en om er een tastbare massa aan te geven met het moderne keramische kader.

Het hypnotiserende van de spiegel komt voort uit de ronde vorm en de grote diepte, maar bovenal uit het feit dat het spiegelglas lijkt te zweven in de keramische uitholling eromheen. Dit effect wordt nog versterkt doordat de keramische ‘schaal’ een matte afwerking heeft aan de buitenkant en glanzend is aan de binnenkant.

De ‘Coque’ spiegel heeft een tastbare massa, een echte aanwezigheid, in tegenstelling tot de meeste hedendaagse spiegels die vaak koud en vlak aanvoelen. Omdat de buitenrand van keramiek een beetje tot over de binnenkant komt, zijn beide afwerkingen altijd tegelijk zichtbaar.

De naam van de spiegel verwijst naar de omringende schelp, aangezien het Franse woord ‘coque’ schelp betekent. Hij benadrukt dus de logica van het keramische kader waarin de spiegel lijkt te zweven.

 

Materiaal:   keramiek, spiegelglas.

Algemene afmetingen:

Large:               110 x 14 cm  (diameter x diepte)

Medium:          65 x 10 cm  (diameter x diepte)

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn