U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

Alain Gilles doet het met Greenmood

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Cascade is een innovatief biofiel concept getekend door Design Alain Gilles voor Greenmood. Het concept is een studie naar een andere manier om planten te gebruiken en op te hangen in een ruimte. Met de verschillende elementen kunnen architecten op een frisse en innovatieve manier omgaan met planten in een ruimte en interieurs ontwerpen met meer groene elementen. Een goede zaak voor het welzijn van al wie de ruimte gebruikt en beleeft.

Het concept is geïnspireerd op de natuur, waar planten naar beneden hangen uit de bomen in het regenwoud of vanop balkons in exotischere oorden. Het concept haalt ook inspiratie uit de denkwijzen in de wereld van de verlichting – of het nu gaat om alleenstaande hangende elementen of een combinatie van elementen die een geheel vormen om een getrapt effect te creëren.

De collectie telt drie verschillende modellen. Een eerste is recht en heeft een erg minimaal en architecturaal uitzicht. Dit model kan hangend  gebruikt worden of rechtstreeks aan het plafond  bevestigd worden om hoogte te winnen. Een tweede optie is licht gebogen, geïnspireerd op afgebroken takken. Tot slot is er de erg expressieve U-vorm die visueel sterker aanwezig is en de mogelijkheid biedt om twee planten op verschillende hoogten naast elkaar te hangen met maar één element.

Omdat de planten opgehangen worden, kunnen ze veel hoger in de ruimte  gebruikt worden dan in een bloempot en is hun visuele potentieel en aantrekkingskracht ten volle benut. Bovendien neemt het groen zo minder vloerruimte in. De hangelementen kunnen ook structuur geven aan een ruimte door ze op één lijn te hangen om een groen scherm te creëren tussen de verschillende delen van een kamer. Net als een grote hedendaagse kroonluchter zijn ze ook op te hangen boven een tafel of in een lounge met hoge plafonds. Ook kunnen ze een groene toets geven boven een brede trap of in een atrium.

De Cascade-hangelementen zijn hoofdzakelijk beschikbaar in twee verschillende hoogten die het mogelijk maken dynamische installaties te creëren met talrijke kleuropties. Alle hangelementen zijn te combineren met een uitgebreide selectie van hoogwaardige kunstplanten om weelderige en gevarieerde interieurs te ontwerpen.

www.greenmood.be

www.alaingilles.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn