U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

60 jaar Bulo: ‘We vieren met Van Duysen’

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Belgisch design meubelmerk Bulo viert dit jaar haar 60e verjaardag. De verjaardag wordt feestelijk gevierd met de lancering van een speciale limited edition VVD Monocolor Bistro chair. Deze duurzame stoel in gerecycleerd polypropyleen is een variant van de Bistro stoel die eerder dit jaar gelanceerd werd en zal beschikbaar zijn in 4 zorgvuldig geselecteerde kleuren en een totaal van 60 stuks.

Met de VVD Monocolor Bistro chair, kiest Vincent Van Duysen voor het eerst resoluut voor kleur. De ontwerper maakte een selectie van 4 kleuren, White, Bluestone, Sage en Nude, afgeleid uit de natuur en toegepast in de collectie op een gedesatureerde manier. Het resultaat is speels en tegelijk eenvoudig en rustgevend.

De collectie bestaat verder ook uit 4 verschillende modellen, elk spelend met een andere materiaalcombinatie. Terwijl de zitkuip steeds gecreëerd is in gerecycleerd polypropyleen, is er in het onderstel de keuze tussen 4 houten poten, 4 stalen poten, een versie met armsteunen, en een sleevoet. Op deze manier kan de stoel maximaal aangepast worden aan de smaak van de gebruiker en noden van de ruimte, terwijl de toon-op-toon kleuring rust en harmonie garandeert.

‘Ik ben heel blij met het eindresultaat van deze collectie, de mix van verschillende materialen zoals hout en metaal, het kleurgebruik’, aldus Vincent Van Duysen. ‘Ik denk dat dit ook een van de eerste collecties is waar ik doelbewust kleur geïntegreerd heb. De kleuren zijn afgeleid uit de natuur en toegepast op een eerder gedenatureerde manier, ze zijn zo gekozen dat je ze willekeurig kan combineren.’

Gerecycleerd polypropyleen is een kunststof gemaakt van industriële reststoffen die verzameld worden, vermalen tot korrels, gesmolten en dan opnieuw gebruikt met pigment toevoeging. De gerecycleerde grondstof maakt het aanzienlijk moeilijker om exacte gewenste eindkleur te realiseren, een proces waarin Bulo doorheen de jaren een uitzonderlijke expertise verworven heeft.

www.bulo.com

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn