U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

400 opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen op Hasseltse Recor-site

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

Het Hasseltse stadsbestuur en de nieuwe eigenaars van de Recor-site, Futurn en NV Mathieu Gijbels, zullen in het voormalige administratieve hoofdgebouw op termijn 400 Oekraïense vluchtelingen opvangen. Op korte termijn zullen er 75 plaatsen gecreëerd worden, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De gelijkvloerse en eerste verdieping van het hoofdgebouw van de failliete meubelfabrikant zijn quasi meteen inzetbaar, aldus het stadsbestuur. De andere verdiepingen hebben nog wat aanpassingswerken nodig. Zo moet er bijvoorbeeld qua sanitair gewerkt worden met verplaatsbare containers. De technische ploegen van de stad Hasselt gaan samen met de eigenaars van de Recor-site aan de slag om op de eerste verdieping alvast 75 plaatsen te creëren.

In totaal zou het administratieve hoofdgebouw van de Recor-site een 400-tal vluchtelingen kunnen herbergen. Daarvoor moeten wel nog een aantal aanpassingswerken gebeuren, waaronder ingrepen om de brandveiligheid in het gebouw te garanderen. In de volgende maanden zal de capaciteit stelselmatig van 75 tot 400 plaatsen opgebouwd worden, klinkt het.

‘We kiezen er bewust voor om duurzame en comfortabele collectieve opvangplaatsen te creëren’, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). ‘We weten niet hoelang deze crisis duurt en willen ervoor zorgen dat de in Hasselt gestrande vluchtelingen zich alvast geen zorgen meer moeten maken wat huisvesting betreft.’

 

 

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn