U bevindt zich in het consumentengedeelte van de website

4 manieren om een toilet te ontstoppen

Meubi-connect is een digitaal B2B-platform waar retailers en fabrikanten snel, overzichtelijk en visueel zaken kunnen doen.

4 manieren om een toilet te ontstoppen

Als je geen plopper hebt, kun je soms met gewone spullen die je thuis hebt, proberen om het toilet weer werkend te krijgen. Normaal gesproken is een plopper de beste manier om een verstopt toilet op te lossen, maar er kunnen momenten zijn waarop je er geen hebt. Maak je geen zorgen als het toilet verstopt is en je hebt geen plopper in de buurt. Er zijn verschillende manieren om het toilet te ontstoppen, en voor sommige heb je alleen maar alledaagse huishoudelijke spullen nodig die je waarschijnlijk al hebt. Als de verstopping echt hardnekkig is, zou je RDF ontstoppingsdienst in Antwerpen kunnen inschakelen om het probleem aan te pakken. Maar deze huis-tuin-en-keuken-methodes kunnen minder ernstige verstoppingen aanpakken die je waarschijnlijk tegenkomt.

Ontstoppen met afwasmiddel

Het is niet prettig om een verstopt toilet met een plopper te ontstoppen, maar er is een effectievere methode. Als je geen plopper hebt om het toilet te ontstoppen, kun je naar de keuken gaan en wat afwasmiddel gebruiken. Het gladde zeep kan de verstopte buis smeren en het vastzittende vuil makkelijker laten bewegen. Giet ongeveer een half kopje afwasmiddel in het toilet. Als je geen afwasmiddel hebt, kun je een stuk handzeep in kleine stukjes snijden en deze in het toilet laten vallen.

Maak gebruik van heet water

Als het afwasmiddel alleen niet werkt, kun je proberen om water toe te voegen om de verstopping los te krijgen. Neem een emmer en vul deze met warm water uit het bad (let op: kokend water kan het toilet beschadigen). Giet het water vanaf ongeveer taillehoogte in het toilet. De kracht van het water kan ervoor zorgen dat de oorzaak van de verstopping loskomt.

Zelfgemaakte ontstoppingsveer met een draadhangertje

Als de verstopping hardnekkiger is, moet je misschien het voorwerp handmatig verplaatsen. Zonder een plopper kun je een draadhangertje gebruiken. Zorg ervoor dat de draadhangar recht is. Duw één uiteinde van de draad in het gebied waar de verstopping zit. Haal het vastzittende vuil los totdat het loskomt en naar beneden spoelt. Een ontstoppingsveer is een betere optie, maar in noodgevallen kan een draadhangertje ook werken.

Gebruik een mengsel van baking soda en azijn

Heb je geen plopper en wil je een ander alternatief voor afwasmiddel proberen, dan kun je deze volledig natuurlijke methode eens testen. Giet een kopje baking soda en twee kopjes azijn in het toilet. Laat het ongeveer een half uur bruisen. Als de verstopping niet verdwijnt, kun je de truc met heet water proberen. En kom je er nog steeds niet uit? Schakel dan een ontstoppingsdienst in om je uit de brand te helpen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn