Leden

U bevindt zich in het professionele gedeelte van de website

Quikstep etaleerde recyclageproces op Batibouw

In 2024 tekende Quick-Step opnieuw present op Batibouw, de grootste beurs voor bouw, renovatie en inrichting in België. Het Belgische vloerenmerk was goed voor een stand van meer dan 200 m² aan vloerinspiratie. Opvallend was onder meer het afgesloten ontwerp van de beursstand met verschillende ingangen, waardoor bezoekers zich even konden afzonderen van alle beursdrukte en tot rust konden komen in een wereld van luxevloeren. Binnen deze muren creëerde het Quick-Step-team een interactieve ervaring voor de bezoekers, met zowel inspiratie als informatie om de vloerenzoektocht te vergemakkelijken. Enkele hoogtepunten waren het nieuwe ‘phygital’ winkelconcept dat er werd voorgesteld alsook de demonstratie van het nieuwe recyclageproces voor oude vinylvloeren, waarmee deze een nieuw leven krijgen in een nieuwe vinylvloer.

Quick-Step Experience Store

Ongetwijfeld een van de hoogtepunten was de lancering van Quick-Step’s nieuwe ‘phygital’ winkelconcept. “Het Experience Store concept laat de fysieke en digitale vloerenzoektocht naadloos in elkaar overvloeien en dit konden de bezoekers op Batibouw zelf uitproberen. De stand fungeerde als een simulatie van een echte Quick-Step Experience Store bij retailers, waarvan onlangs de eerste 5 pilootwinkels in België werden geopend,” aldus Emma Jongbloet, marketing manager Belux. Op digitale schermen konden bezoekers met tools zoals de FloorExplorer en RoomViewer diverse kleuren en ontwerpen van vloeren verkennen. Ze konden zo de vloeren in verschillende interieurs bekijken of een foto van hun eigen ruimte uploaden, om direct te zien hoe een specifieke vloer in hun interieur zou passen. Naast de digitale schermen biedt het concept ook grote fysieke stalen van elke vloer, en met een simpele scan kan alle informatie en interieurfoto’s van die vloer op het grote scherm getoond worden. Het Experience Store staat daarmee volledig in het teken van het comfort van de klant.

Van vloer tot vloer: Quick-Step’s stap richting circulariteit

Batibouw stond 7 dagen lang in het teken van duurzaam bouwen en verbouwen. Quick-Step had ook wat toe te voegen aan die conversatie. De Belgische producent presenteerde op Batibouw hoe het toewerkt naar circulariteit. Een opvallend hoogtepunt was de demonstratie van Quick-Step’s recyclingproces voor vinylvloeren genaamd ‘Recover’. Door oude vinylvloeren af te breken, te malen en te reinigen, transformeert Quick-Step ze tot volledig herbruikbare grondstoffen voor nieuwe vloeren. Zo hoeft geen enkele vinylvloer meer op de vuilnisbelt te belanden, maar kan deze rechtstreeks gerecycleerd worden tot een gloednieuwe vloer. Het recyclageproces werd duidelijk voorgesteld met een grote glazen koker die het proces toonde en daarmee de nodige aandacht trok.

Belgisch vakmanschap: ontworpen en gemaakt in eigen land

Misschien wel hét uithangbord van Quick-Step en hun stand is het feit dat ze door en door Belgisch zijn. Zowel het design als de productie van de gekende klikvloeren gebeurt in België en Quick-Step liet de kans om daarmee uit te pakken niet onbenut. De bezoekers werden verwelkomd door een indrukwekkende voorgevel, die een bos uitbeeldde, met het opschrift ‘Made in Belgium’. Hiermee onderstreepte Quick-Step, op een beurs in eigen land, hun volledige toewijding aan Belgische productie en ontwerp. Meteen bij het binnenkomen van de stand kregen de bezoekers al een inzicht in het designproces van de vloeren. Hiermee benadrukt het merk niet alleen hun toewijding aan kwaliteit en innovatie, maar viert het ook de rijke traditie van Belgisch vakmanschap.

Over Quick-step

Quick-Step is een merk van hoogwaardige vloerbedekkingen geproduceerd door UNILIN. Ongoing research- en innovatieprojecten, evenals de focus op kwaliteit, maken van Quick-Step een van de leiders in de vloerbedekkingsindustrie. Het merk staat bekend om het Uniclic®-systeem, een lijmloos montagesysteem, dat een kosteneffectief alternatief biedt voor parketvloeren. Het heeft zich ontwikkeld tot een aparte categorie door een breed scala aan eenvoudig en snel te plaatsen en te onderhouden vloermodellen aan te bieden voor alle omstandigheden. Tegenwoordig is Quick-Step een wereldwijd gerenommeerd merk voor parket, laminaatvloeren en luxe vinylvloeren, verspreid over meer dan 100 landen. Het is een echte leider op het gebied van design, innovatie en kwaliteit.

https://www.quick-step.be/nl-be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn